Twój koszyk

0,00 zł

produktów: 0

W 1890 roku przedsiębiorczy dżentelmen, „Commendatore” Oreste Beccuti otworzył w Turynie sklep połączony z palarnią kawy i nadał mu nazwę COSTADORO. Wkrótce jego sklep stał się ważnym miejscem w Turynie, odwiedzanym przez wszystkich okolicznych miłośników kawy. I tak, w miarę upływu lat z rodzinnego baru, sklepu i palarni rozwinęła się prężna firma, eksportująca swoje kawy do przeszło 30 krajów świata (w tym także do Polski). Mimo wzrostu i rozwoju przedsiębiorstwa jakość kawy pozostała niezmiennie najwyższa z możliwych. Duch „Commendatore” unosi się bowiem ciągle nad tym ważnym dla włoskiej kultury kawowej przedsięwzięciem. Współczesna renoma i pozycja COSTADORO na niezwykle trudnym włoskim rynku kawy bierze się ze starannego procesu selekcji i palenia ziaren najwyższej jakości. Gdy zaś mówimy o renomie mamy na myśli nie tylko najbardziej wymagających odbiorców, jak dwór królewski we Włoszech (dawniej), czy Kreml lub Hôtel de Paris w Monaco (współcześnie). To także nieodmiennie bardzo wysokie miejsce w najgłośniejszych rankingach czy konkursach. W 2008 roku produkty COSTADORO kolejny raz znalazły uznanie w oczach autorów raportu sporządzonego przez największy niezależny włoski magazyn konsumencki "Altroconsumo" (przy współpracy z IIAA). Uznano tam, że najlepszą we Włoszech kawę spożyć można w lokalach serwujących właśnie COSTADORO. [pełna wersja raportu, finałowe zestawienie, oraz tłumaczenie podsumowania]. MASTER CLUB COFFEE, najwykwintniejsza z kaw COSTADORO wyróżniona została złotymi medalami International Coffee Tasting w 2006 ("Espresso coffee") i 2008 roku ("Italian espresso blends for the horeca"). [Wyniki tutaj i tutaj]. Trudno o lepsze rekomendacje. Ponadto mieszanka COSTADORO Master Club Coffee jest certyfikowana jako „Espresso Italiano” przez INEI.